CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri başlatılan incelemede, Yargıtay’ın önceki kararları ortaya çıktı.

12punto’nun aktardığı bilgilere göre Yargıtay 2. Ceza Dairesi'nin 20.03.2008 tarihli bir kararında, "içtihat metni" başlığı altındaki bir kararda "züppe" ifadesi nedeniyle açılan hakaret davası şu gerekçeyle bozulmuştu:

Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı

Dosya incelenerek gereği düşünüldü;

Tanıklar M.E.A... ve F.G..l'in kolluk tarafından alınan ifadelerinde "Sanığın, mağdura sen kimsin mecbursunuz benimle ilgilenmeye, adi serefsiz, züppeler" şeklinde beyanda bulunduğunu bildirmeleri, mahkemede alınan ifadelerinde ise "sanığın hemşire ve vatandaşlarla tartıştığını duyduklarını ancak kime ne söylediğini bilmediklerini" beyan etmeleri karşısında; duruşmalardaki anlatımıyla soruşturma evresindeki anlatımı arasındaki çelişkinin giderilmesi, giderilemediği takdirde hangi anlatımın hangi nedenle üstün tutulduğunun belirtilmesi ayrıca yargılamaya konu olay hakkında görgüye dayalı bilgi sahibi olduğu anlaşılan E.K... tanık sıfatı ile dinlenilerek tüm kanıtlar birlikte değerlendirilerek sonucuna göre sanığın hukuki durumunun belirlenmesi gerekirken eksik araştırma sonucu yazılı şekilde hüküm kurulması,

Bozmayı gerektirmiş, O yer Cumhuriyet Savcısı'nın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı istem gibi BOZULMASINA, 28/02/2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Editör: Habererk Haber Merkezi