Gündem

Yasak nedeniyle sahil boş kaldı

Balık ölümlerinin ardından su ürünleri av yasağı uygulanmaya başladı. Bu yasak sonrası amatör ve olta balıkçılar sahili terk etti.

Abone Ol

İzmir'de balık ölümlerinin ardından su ürünleri av yasağı uygulanmaya başladı. Bu yasak sonrası amatör ve olta balıkçılar sahili terk etti. Geçen hafta Bayraklı Sahili'nde başlayan ve Karşıyaka ile Alsancak'ta da görülen balık ölümleri ve kötü koku devam ediyor.

Körfezdeki kirliliğe ve balık ölümlerine rağmen amatör balıkçılar sahilde balık tutmaya devam ederken, 1982'de İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan ancak uygulanmayan balık tutma yasağı kararı dün yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, yasak doğrultusunda sahilde balık tutanları uyardı.

Bostanlı Sazburnu ve Üçkuyular Vapur İskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan alanı kapsayan su ürünleri av yasağı ile bu bölgelerde olta balıkçılığı yapanlara 2 bin 620 lira, avlanan su ürünlerini alan işletmelere ise 26 bin 242 lira para cezası uygulanacağı duyuruldu. Bu duyurunun ardından amatör ve olta balıkçılar sahili boşalttı.