Son on yılda çocuklarda yeme bozuklukları iki katına çıktı. İngiltere'de geçen eğitim öğretim yılında 10.600'den fazla çocuk yeme bozukluğu tedavisine başlamayı bekliyordu. Bu sayı, 2016/2017 döneminde sırada bekleyen 5.240 çocuğun neredeyse iki katı.

Uzmanlar, bu rakamları "şok edici" olarak nitelendirirken, çocuklarda yeme bozukluklarının gelişmesini önlemek için erken müdahalenin hükümetlerin "mutlak odak noktası" olması gerektiğini belirtti. Yeni verilere göre, çocukların %12'si randevu için üç aydan uzun süredir bekliyor. Bu oran üç yıl önce sadece %1'di.

Pandemiden bu yana giderek daha fazla sayıda çocuğun yardım araması ve bekleme listelerinin artması, ruh sağlığı alanında genel olarak kötüleşen durumu yansıtıyor.

İdrarda Kan Görülmesi Mesane Kanserinin Belirtisi Olabilir İdrarda Kan Görülmesi Mesane Kanserinin Belirtisi Olabilir

Ayrı bir araştırma, TikTok'ta sadece 10 dakika video izlemenin bir kadının beden imajını olumsuz etkileyebileceğini ortaya koydu. Avustralya'daki Charles Sturt Üniversitesi'nden uzmanlar, 18-28 yaş aralığındaki 273 kadına vücut imajları ve güzellik standartlarını sorduktan sonra kadınları iki gruba ayırdı. İlk grup, yeme bozukluklarını yücelten ve "anoreksiya yanlısı" içerik olarak adlandırılan TikTok videolarının sekiz dakikalık derlemelerini izledi. Diğer grup ise doğa, yemek ve komedi içerikli videolar izledi. Her iki grup da beden imajı memnuniyetinde düşüş bildirirken, "anoreksiya yanlısı" içeriklere maruz kalanlar en büyük düşüşü yaşadı.

Plos One dergisinde yazan araştırmacılar, TikTok'ta bu tür içeriklere maruz kalan genç kadınların yeme bozuklukları geliştirme riskinin artabileceği konusunda uyardı.

Kaynak: Haber merkezi