Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programında yeni sağ partinin kurulacağını açıkladı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ile DEVA Partisi Ali Babacan'ın bir yemekte bir araya geldiğini anlatan Burhan, "Merkez sağda arayışlar var" dedi.

Burhan, sürpriz görüşmenin ardından "Cemal Enginyurt DEVA Partisi'ne mi katılıyor", "DEVA Partisi Grup mu kuracak?" soruları üzerine Cemal Enginyurt ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını aktardı.

"MERKEZ SAĞ PARTİ KURACAĞIZ"

İYİ Parti Lideri'nden İktidara Sert Uyarı İYİ Parti Lideri'nden İktidara Sert Uyarı

Burhan'ın açıklamaları şöyle:

"Ben bugün Cemal Enginyurt'u aradım. 'Cemal Bey DEVA Partisi'ne mi katılıyorsunuz?' diye sordum. O da, 'Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz daha büyük bir projenin peşindeyiz. DEVA Partisi'nin, Gelecek Partisi'nin, Demokrat Parti'nin hatta İYİ Parti'den istifa eden bazı milletvekillerinin ve CHP'deki küskün milletvekillerinin de içerisinde olduğu bir merkez sağ parti kuracağız. Eylül ayında 40 milletvekilinin katılacağı merkez sağ bir parti kuracağız. Dolayısıyla benim DEVA Partisi ile katılmam söz konusu değil."

Editör: Habererk Haber Merkezi