Yeni nesil Ülkücü garabeti

Abone Ol

Yeni Nesil Ülkücü...Ortaya atılan bu kavramın neleri içerdiği, kimi hedef aldığı yani kısacası alt yapısında ne olduğu hiç anlaşılamadı. Yetkili ağızların ortaya attığı bu kavram ne ifade edecek, toplumsal karşılığı ve toplumsal maliyeti ne olacak bilinmiyor. Sosyolojiyi değiştirmeye yönelik bir kavram mı, felsefi bir içeriğe sahip mi, ideolojik savrulmalara sebep olacak mı gibi sorular cevapsız.

Ülkücülüğü nesillere bölerek tarif etmek ideolojik çıkmazlara sebep olabilir. Geçmişten bu güne taşınan kültür, inanç, duyuş ve hissedişler nesilden nesile aktarılarak gelen değerlerdir. Siz Eski ve Yeni kavramını ülkücülük doktrininin önüne koyarsanız bu zincirin halkalarının kırılmasına ve aktarımın kopmasına sepep olursunuz.

Eğer bu kavramı gidenler üzerinden dolaşıma sokuyorsanız bu zaten başlı başına bir felaketin habercisi olur. Gidenlerin kodlaması ile kalanların kodlaması arasında hiçbir fark olmaması, kalanların sizin yeni nesil sıfatlamanız karşısında nasıl bir etkileşime sahip olacaktır hiç düşündünüz mü ?

Üstelik hiçbir ideoloji kendisini içinden çıkmış insanlara göre yeniden tarif etmez. Gidenler zaten o yeniden tarif etmek istediğiniz kavramlara inanmadıkları veya inançlarını yitirdikleri için gitmişlerdir. Sizin yeniden tarif derdine düştüğünüz kavramlar onların reddettiği kavramlar yani.

Bir de sizin zorla sistem dışına çıkardıklarınız var ki o daha da vahim bir durum. Eğer bu kavramı onlara göre tarif edecekseniz ortaya daha büyük bir kriz çıkar. Çünkü onlar kendi istekleriyle değil sizin uygulamalarınızın sonucunda gittiler.  İnançlarında ve ideolojik bakışlarında hiçbir değişim olmadan hayatlarına devam ediyorlar. Şimdi siz kavramlara yeni anlamlar yükleyerek bu bağı koparmaya çalışıyorsunuz.

Bu belki sizin için bugün faydalı görünse de(size muhalif olanları yok

saydırmak) yarınlarda hareket açısından büyük kopmalara sebep olacaktır. Düşmanlaştırdığınız gençler geçmişle bağlarını kuramayacakları için kaynaktan beslenme imkanına da sahip olamayacaklar.

Asıl en önemli konu yeniden tarif edip dolaşıma sokacağınız kavramları hangi kaynaklara dayanarak tarif edeceksiniz. Yani Yeni Nesil Ülkücülerin milliyetçilik anlayışı, ülkücülük şuuru, Türkeş sevgisi, Mensubiyet şuuru, medeniyet tasavvuru, tarih anlayışı neye göre şekillenecek.

Yol yakınken bu harekete yazık etmeyin ve vazgeçin bu ayrıştırmadan. Gençlerin o büyük mücadeleyi veren abilerinden alacakları enerjiyi kesmeyin. Tarih yazan insanlarla o tarihi okuyan gençleri bir arada tutmanın yollarını bulmanız yeni tarifler yapmanızdan daha kolay üstelik.

Paradigma değişimi öyle kolay altından kalkılacak bir durum değildir. Ağır bedelleri olur. Ve tarih size bu bedelleri ödetir.