Gündem

Yenidoğan Çetesi'nin ses kayıtları kan dondurdu

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olan çetenin telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

Abone Ol

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olan çetenin telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Fezlekede, hemşire ile örgüt üyesi'nin, bebek hastaların tedavisini uygun olmayan şartlarda yaptıkları ve "Mehtap çocuğu öldür elli satürasyonlu çocuk mu olur" gibi ifadeler kullandıkları tespit edildi.

Soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlandı. Örgüt lideri doktor Fırat S. ile şüpheli Ceren Hatice K.'nın, fazla hasta aldıkları ve denetimden kaçınmaya çalıştıkları telefon görüşmeleri de fezlekede yer aldı. Hemşire Hakan Doğukan T. ile Hasan Basri G.'nin, "Haberlere çıkacağız, bu sefer hakikaten alacaklar bizi" şeklinde konuşmaları da kaydedildi.

Bir bebeğin ölümünün ardından Hakan Doğukan T. ile Hüseyin G.'nin, "Bize ne bırak bebek ölsün ki rahat şikayet edelim" şeklinde konuşmaları fezlekede yer aldı.