Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, meslek yüksekokullarının Türkiye'nin ekonomik gelişimine önemli bir katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti. Özvar, bu okulların eğitim kalitesinin artırılması ve mezunların iş gücü piyasasına daha etkin bir şekilde entegre edilmesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Özvar, meslek yüksekokullarının sadece akademik bilgi vermekle kalmayıp aynı zamanda pratik beceriler kazandırarak öğrencileri iş hayatına hazırladığını ifade etti. Bu bağlamda, sanayi ile işbirliklerinin güçlendirilmesinin önemine değinen Özvar, sektörün ihtiyaçlarına uygun programların geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Son olarak, YÖK'ün bu alandaki çalışmalarını sürdüreceğini ve meslek yüksekokullarının ülke ekonomisine sağladığı katkıyı artırmak için çeşitli projelerin hayata geçirileceğini duyurdu.