Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada, Suriye'deki yükseköğretim sisteminin güçlendirilmesi amacıyla çeşitli destekler sunacaklarını belirtti. Bu kapsamda, Türk üniversiteleri ile iş birliği yaparak eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

YÖK Başkanı Özvar, Tüm İllerde Üniversite Açılmasına Destek Veriyor YÖK Başkanı Özvar, Tüm İllerde Üniversite Açılmasına Destek Veriyor

Özvar, Türkiye'nin bölgedeki eğitim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bu adımı attığını vurguladı. Ayrıca, Suriyeli öğrencilerin Türk üniversitelerinde eğitim alabilmeleri için gerekli olan burs ve diğer imkanların sağlanacağını açıkladı.

Bu girişimin, hem Türkiye-Suriye ilişkilerine katkıda bulunacağı hem de bölgedeki istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağı düşünülüyor. YÖK'ün bu desteğiyle birlikte Suriyeli gençlerin eğitim fırsatlarından yararlanması bekleniyor.149028 2