Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki bazı adaları boşalttığını ifade etti. Bu durumun Türkiye açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu belirten Özel, hükümetin bu gelişmelere karşı kayıtsız kaldığını vurguladı.
Özel, yaptığı açıklamada, "Yunanistan adalarını boşaltırken Türkiye'nin sessiz kalması düşündürücü. Bu tür eylemler uluslararası ilişkilerde ciddi sonuçlar doğurabilir" dedi. Ayrıca, Türk hükümetinin bu duruma karşı daha aktif bir tutum sergilemesi gerektiğini savundu.
Son olarak, Yunanistan'ın askeri varlığını artırdığına da değinen Özgür Özel, bu durumun bölgedeki güvenlik dengelerini etkileyebileceği uyarısında bulundu. Hükümetin bu konudaki politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.