İYİ Parti, 27 Nisan’da yeni liderini seçmek üzere önemli bir kongreye hazırlanıyor. Bu kongrede, Koray Aydın, Musavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın gibi önemli isimler genel başkanlık için yarışacaklar.

sabah.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, parti içindeki istifalar ve genel başkan adaylarının çalışma gruplarıyla ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.

31 Mart seçimlerinden beklenen sonucu alamayan İYİ Parti’de, Genel Başkan Meral Akşener’in çağrısıyla olağanüstü bir kongre yapılacak. Akşener, bu hafta sonu gerçekleşecek kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Ankara’da düzenlenecek kongrede, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, Mehmet Tolga Akalın ve Musavat Dervişoğlu genel başkanlık için yarışacak.

Musavat Dervişoğlu'nun "Ben emanetçiyim" açıklamasının, partisinin içindeki bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandığı ve en az oy alacağı yönünde kulislerde konuşulduğu belirtiliyor.

Mehmet Tolga Akalın'ın desteğinin artmasıyla birlikte değişim talepleri de büyük bir ivme kazanıyor. Bu taleplerin öncüsü olarak Mehmet Tolga Akalın ismi öne çıkıyor.

AKP'den dikkat çeken açıklama geldi AKP'den dikkat çeken açıklama geldi

Partiden ayrılacağı konuşulan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Musavat Dervişoğlu’nun konuşmasıyla kalmaya ikna olduğu bildirildi. Aksi takdirde Yeniden Refah Partisi’ne geçeceği söyleniyordu.

Koray Aydın’ın, CHP ile ittifak yapmaya sıcak baktığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğini aldığı iddia ediliyor.

İYİ Parti’nin bağımsız seçime girme kararı sonrası, İbrahim Özkan’ın Koray Aydın destekçisi bir WhatsApp grubundan ayrıldığı öğrenildi. İmamoğlu’nun bu durumdan rahatsız olduğu ve Özkan’a gruptan çıkması talimatı verdiği söyleniyor.

İYİ Parti’den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun CHP’ye geçtiği ve rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in taktığı belirtildi. Partiden ayrılacak diğer milletvekilleri hakkında da spekülasyonlar devam ediyor.

İstifalar ve İddialar Parti yöneticileri, toplu bir istifanın olmadığını ve bu tür haberlerin CHP tarafından manipüle edildiğini iddia ediyor. İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’in istifasının beklenmediği ve etkilemeyeceği ifade ediliyor. Bu sürecin CHP’li Gökhan Zeybek tarafından organize edildiği öne sürülüyor.

Kaynak: Sabah- onur şahanoğlu