Yalova'da yaşayan 58 yaşındaki Hülya Öztürk, 2003 yılında yumurtalıklarından ameliyat olmuş, ancak yaşadığı doktor fobisi nedeniyle uzun yıllar boyunca sağlık kontrollerinden kaçınmıştı. Şikayetlerinin yeniden başlaması üzerine doktora gitmekten kaçınan Öztürk, zamanla 170 kiloya kadar çıktı ve hareket edemez hale geldi. Ağrıları dayanılmaz bir hal aldığında, ailesinin ısrarıyla Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin'e başvurdu.

Karnında Dev Tümör Tespit Edildi

Dr. Şahin, Öztürk'ü muayene ettiğinde şoke oldu. Öztürk'ün yumurtalıklarında çapı 60-70 santimetreye ulaşan devasa bir tümör tespit etti. Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük ile birlikte durumu değerlendiren Dr. Şahin, vakayı daha da ileri düzeyde bir değerlendirme için Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Taylan Şenol'a yönlendirdi.

Mucize Ameliyat

İdrarda Kan Görülmesi Mesane Kanserinin Belirtisi Olabilir İdrarda Kan Görülmesi Mesane Kanserinin Belirtisi Olabilir

İstanbul'dan Yalova'ya gelen Prof. Dr. Taylan Şenol, Opr. Dr. Emel Küçük ve Opr. Dr. İlyas Şahin ile birlikte Öztürk'ün ameliyatını gerçekleştirdi. Üç cerrahın katıldığı operasyonda, Öztürk'ün karnından tam 23 kiloluk dev bir tümör çıkarıldı. Prof. Dr. Şenol, bu kadar büyük bir kitlenin bulunmasının nadir bir vaka olduğunu belirterek, "Patates çuvalı büyüklüğünde, 23 kiloluk devasa bir tümördü. Bu boyutlarda bir kitleyle yaşaması bile mucize," dedi.

'Benim İçin Mucize'

Ameliyat sonrası yeniden ayağa kalkabilen Hülya Öztürk, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: "Yıllardır bu kitleyle yaşıyordum, doktor fobim nedeniyle muayene olmaktan kaçındım. Ancak ağrılarım dayanılmaz hale gelince sonunda cesaretimi topladım. Artık özgürlüğüme kavuştum, doktorlarım sayesinde yeniden hayata döndüm. Bu benim için bir mucize."

Tıp Dünyasını Şaşırtan Vaka

Prof. Dr. Taylan Şenol, yumurtalık tümörlerinin genellikle 5-10 santimetre boyutlarında tespit edildiğini ve Hülya Öztürk'ün vakasının çok nadir görülen bir durum olduğunu vurguladı. Dr. İlyas Şahin ise, 30 yıllık cerrahlık kariyerinde böylesine büyük bir tümörle ilk kez karşılaştığını belirterek, "Bu boyutlarda bir kitlenin diğer organlara zarar vermemiş olması büyük bir şans," dedi.

Editör: Habererk Com