3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranları, emekli ve memur maaş zamlarının yanı sıra kıdem tazminatı ve diğer ücretlerin üst sınırlarında değişiklik yapacak önemli bir faktör olacak. Temmuz ayının gelmesiyle, milyonlarca emekli ve memur, TÜİK'in Çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verilerini dikkatle takip ediyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyeleri ile memurların maaş zammı, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle kesinleşecek. Hükümetin, bu verilerin ardından emekli maaş zammını resmi olarak duyurması bekleniyor. Ayrıca, 3 Temmuz'daki enflasyon oranları, kıdem tazminatı tavan tutarında da doğrudan bir artışa sebep olacak.

Temmuz ayında doğal gaz fiyatları değişecek mi? Temmuz ayında doğal gaz fiyatları değişecek mi?

7 Bin 135 TL'lik Artış Bekleniyor

Yılın ilk beş ayındaki enflasyon verilerine dayanarak, Çarşamba günkü açıklama ile altı aylık enflasyon farkının %20.35'e ulaşması öngörülüyor. Bu, mevcut 35 bin 57 TL olan kıdem tazminatı tavan tutarının 42 bin 191 TL'ye çıkmasını beklenen bir durum. Bu değişiklik, özellikle yüksek maaş alanlar için 7 bin 135 TL'lik önemli bir artış anlamına geliyor.

Ancak, bir yıldan uzun süre çalışan ve işten ayrılanların alacağı kıdem tazminatının taban tutarında bir değişiklik öngörülmüyor. Bu yıl asgari ücrete ek bir zam yapılmasının planlanmaması nedeniyle, kıdem tazminatındaki bu değişiklik yalnızca tavan tutarı etkileyecek.

Kaynak: Haber merkezi