Türkiye genelinde toplu taşıma sistemini dönüştürecek yeni bir dönem başlıyor. 81 ilde uygulanacak olan yeni düzenleme için geri sayım sürüyor ve toplu ulaşım kartları bu değişime hazırlanıyor.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, PTT Pul Müzesi'nde yaptığı açıklamada, 2024 yılı sonuna kadar ülkenin yarısından fazlasında bu yeni sistemi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ertesi yıl ise tüm ülke genelinde bu sistemin aktif olacağını belirtti.

Türkiye Kart Projesi ile toplu taşıma kartlarının entegrasyonunu sağlayacak bu sistem, şehirler arası seyahatlerde yaşanan kart problemlerine çözüm getirecek. Yeni sistem, Türkiye Kart adı altında, ülke genelindeki tüm toplu taşıma kartlarını birleştirerek, kullanıcıların her şehirde ayrı bir kart almak zorunda kalmadan seyahat etmelerini sağlayacak.

81 İlde Geçerli Olacak

Gülten, Türkiye Kart'ın sadece bir toplu taşıma kartı olmayıp, belediyelerin mevcut kart sistemlerini de içereceğini vurguladı. Bu kartın 81 ilde geçerli olacağını ve ekonomiye önemli katkılar sunacağını ifade etti. Belediyelerin entegrasyon sürecinde kilit bir rol oynayacağını ve bu sürecin bir yıl içinde tamamlanmayı hedeflediğini belirtti.

Anayasa'nın İlk Dört Maddesi Nedir? Anayasa'nın İlk Dört Maddesi Nedir?

Kartlar Entegre Edilecek

Ayrıca, kredi kartlarına Türkiye Kart özelliğinin eklenebileceğini ve bu projenin dünyada benzersiz bir teknoloji olduğunu söyledi. Türkiye Kart ekosistemi, karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Mevcut kartların yerini alacak olan Türkiye Kart'ın daha yaygın kullanılması planlanıyor ve gelecekte diğer kartların bu entegrasyon sürecinin ardından kullanımdan kaldırılması öngörülüyor.

Kaynak: Haber merkezi