Gündem

Anadolu Yakası'na 3 ilçeyi birbirine bağlayacak tramvay hattı!

İstanbul Anadolu yakasında Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe’yi birleştirecek tramvay hattının 2026 yılı sonlarında yolcu taşıması bekleniyor. Marmaray, hızlı tren, metrobüs ve metrolara aktarma yapılabilecek

Abone Ol

İstanbul'da Anadolu yakasındaki 3 ilçeyi birleştirecek olan tramvay hattı projesi geçen haziran ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde onaylanmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da tramvay hattında çalışmalara Kadıköy’de meydan düzenlemesiyle başlandığını açıklamıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe’yi birleştirecek tramvay hattının 2026 yılı sonlarında yolcu taşıması bekleniyor.

T24'te yer alan habere göre hat, yaklaşık 21.3 kilometre uzunluğunda ve 33 istasyondan oluşacak. Cadde üstünden gidecek olan tramvay hattının 18 ayda tamamlanancağı açıklanmıştı. Hattan, Söğütlüçeşme durağında Marmaray, hızlı tren, metrobüs, Sahrayıcedit’te Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosu, Ayşekadın ve Eminalipaşa duraklarından da Dudullu-Bostancı metrosuna aktarma yapılabilecek.