Ekonomi

At ve Eşek Eti En Çok Bu İllerde Satılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili yaptığı denetimler sonucu gıda sahtekârlıklarını ortaya çıkardı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili yaptığı denetimler sonucu gıda sahtekârlıklarını ortaya çıkardı. Bakanlığın açıkladığı son listede, özellikle kırmızı et ürünlerinde yapılan hileler dikkat çekerken, vatandaşa at ve eşek eti yedirildiği ortaya çıktı. En çok at ve eşek eti tespit edilen iller arasında Adana ve Sakarya öne çıktı.

Adana ve Sakarya Başı Çekiyor

Bakanlığın 2 Ekim itibarıyla yayımladığı listeye göre, Adana ve Sakarya, at ve eşek eti satışında en çok firmanın bulunduğu iller oldu. Listede Adana’dan 9, Sakarya’dan ise 6 işletme yer aldı. Bu illerdeki bazı firmalar, kırmızı et ürünlerinde at ve eşek eti karıştırarak vatandaşa sundu.

Vatandaş Hileli Gıdalara Karşı Uyarıldı

Bakanlık yetkilileri, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırarak, özellikle et ve et ürünleri satın alırken güvendikleri markaları tercih etmelerini ve şüpheli ürünleri bildirmelerini önerdi. Hileli ürün satan firmalara ise ağır cezalar uygulanacağı vurgulandı.