Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, yangına ilişkin son durumu aktardı.

Sözcü TV'de konuşan Ünsal, yangının bir kısmının kontrol altına alındığını ancak yüksek kesimlerde devam ettiğini bildirdi.

Öğle saatlerinde rüzgarın şiddetini artırmasının beklendiğini söyleyen Ünsal, "Rüzgar çıkmazsa tamamen kontrol altına alacağız. Can kaybı yok, bir köydeki vatandaşlar tahliye edildi" açıklamasını yaptı.

YUMAKLI: İZMİR'DE YANGININ ENERJİSİ DÜŞTÜ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,İzmir'deki yangının enerjisinin düştüğünü bildirdi.

Bu sabah son duruma ilişkin yeni açıklama yapan Bakan Yumaklı şunları söyledi:

"72 yangın vardı şu an itibariyle bunlardan 69'u kontrol altına alınmış durumda. 6 aktif yangın var. dünden gelen aydın didim ve izmir ödemiş kontrol altında. Bolu Göynük yangınının enerjisi düşürüldü. İzmir Yamanlar'daki yangının da enerjisi düştü. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın yok."

1600 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ

Yumaklı, 1600 hektar alanın yangından etkilendiğini açıkladı.

Yumaklı, Menemen’de de orman yangını çıktığına dair iddiaların sorulmasına üzerine şu yanıtı verdi:

“Artık öyle bir noktaya geldik ki, belli bir seviyenin üzerindeki yangınları söylemiyorum. Gece içerisinde 3 ya da 4 tane çok farklı yerlerden ihbarlar geldi arkadaşlar onlara müdahale ettiler.

"ORGANİZE KÖTÜLÜKLE MÜCADELE EDİYORUZ"

TEM'de Zincirleme Kaza: 2 Ölü, 5 Yaralı TEM'de Zincirleme Kaza: 2 Ölü, 5 Yaralı

Gece boyu hem yangınlarla mücadele ederken hem de organize bir kötülükle mücadele ediyoruz. Uluslararası çağrılar var. Hep söylüyoruz, uluslararası çağrıyı gerektirecek bir hususumuz yok. Panik oluşturmak için yapıyorlar. Vatandaşlarımızdan bu tür dezenformasyonlarına kanmamalarını rica ediyorum.

"15 EYLÜL'E KADAR ALARM DURUMUMUZ DEVAM EDECEK"

Önümüzdeki pazar gününe kadar hepimizin son derece dikkatli olması gereken periyottayız. Nem, sıcaklık ve şiddetli rüzgar yanmak için sebep arayan ortamlar oluşturuyor. Lütfen bizler de gerekli hassasiyeti gösterelim.

Eylül'ün 15'ine kadar bizim alarm durumumuz devam edecek."

Editör: Habererk Haber Merkezi