İzmir'de FETÖ Operasyonu: 22 Şüpheli Gözaltında İzmir'de FETÖ Operasyonu: 22 Şüpheli Gözaltında

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nun müdürü E.K.K. hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Müdürün, "Başı açık öğrenci istemiyorum" dediği iddia edilmişti. Şimdi ise velilere, “Okulda başı açık kız öğrenci olamaz. Herkesin başını kapatması gerek” dediği öne sürülüyor. İddiaya göre, toplantıda “Bizler İslam'ın değerlerinin tarafındayız, o yüzden şort giyen öğrenciye de başını örtmeyen öğrenciye de karışırız” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'a konuşan veliler, 24 Haziran'da müdürün öğretmenlerle seminer haftası kapsamında bir toplantı yaptığını iddia etti. E-sınav kapsamında okulda sınava giren bir vatandaş hakkında, "Çırılçıplak gelmiş hanımefendi. Böylesine hanım da denmez ya. Gittik uyarmaya. Günaha da girdik mecbur uyarmak için. Kozmetik sektörüne de hakim değilim ama bu ağdadan sonra bir de vernik mi çekiyorlar nedir, her yeri parlıyor" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhuriyeti karşı karşıya kaldığı bu gerici saldırılardan korumak acil bir yurttaşlık görevi olarak karşımızda duruyor. Sendikalar ve demokratik kitle örgütleri, karşımızdaki gerici koalisyona karşı geniş cepheler kurarak laiklik mücadelesini büyütmelidir. Her gün bir adım daha ilerleyerek alan açan örgütlü gericilik bizleri yaptıklarına alıştırmamalıdır" dedi.

Rona, "Çocuklarımızın elinden tutup şeriat özentili müritleri ve baskılarını çiğneyerek onların güvenli bir okulda olmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı. Ayrıca, okulu medrese, kendisini de mürit olarak gören yöneticilerin okullardan derhal uzaklaştırılması gerektiğini belirterek, "Okulların açılacağı 9 Eylül tarihinde Eğitim-İş Bursa şubemiz öncülüğünde Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda olacağız. Çocuklarımızın elinden tutup şeriat özentili müritleri ve baskılarını çiğneyerek onların güvenli bir okulda olmalarını sağlayacağız" diye konuştu.
 

Kaynak: Haber merkezi