Esenler'de "Yenidoğan Çetesi" soruşturması kapsamında adı geçen hastanenin faaliyetlerine son verilirken, hastanede tedavi gören hastaların diğer hastanelere nakli gece boyunca sürdü. Esenyurt'ta kapatılan bir diğer hastane ile ilgili iddialarda bulunan Cemil Imrak, bebeğinin hastanede ihmalkârlık sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Şüpheli Bebek Ölümleri Üzerine İnceleme Başlatıldı

İl Sağlık Müdürlüğü, "Yenidoğan Çetesi" adıyla bilinen soruşturma çerçevesinde şüpheli bebek ölümlerinin yaşandığı hastanelerde kapsamlı incelemeler başlattı. Yapılan denetimlerin ardından, Esenler ve Esenyurt'taki özel hastanelerin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi. Bu karar sonrası, her iki hastanede tedavi gören hastaların farklı sağlık kuruluşlarına sevk işlemleri gece boyunca devam etti. Esenler'deki hastanede bulunan hastalar ambulanslarla kamu hastanelerine taşınırken, Esenyurt'ta da benzer şekilde nakil işlemleri gerçekleştirildi.

Adana depremi sonrasında deprem uzmanından rahatlatan açıklama Adana depremi sonrasında deprem uzmanından rahatlatan açıklama

"Bebeğimi Başka Hastaneye Götürmeme İzin Vermediler"

Esenyurt'ta faaliyet gösteren hastanede bebeğini kaybeden Cemil Imrak, yaşadığı acı dolu süreci anlattı. Imrak, bebeğinin doğduktan sonra ilk günlerde durumunun iyi olduğunu, ancak üçüncü günde doktorların kendilerine kötü haberler vermeye başladığını belirtti. Imrak, "İlk başta bebeğimizin iyi olduğunu söylediler. Üçüncü gün ise hastaneye gittiğimizde, doktorlar 'Her şeye hazırlıklı olun, bebeği kaybedebiliriz' dedi. Daha önce birkaç bebeği kurtardıklarını, bebeğimizi de hayatta tutmaya çalışacaklarını söylediler" ifadelerini kullandı.

Doktorların bebeğin kalp sorunu olduğunu ve tedavi için 5 bin TL istediklerini belirten Imrak, parayı verdiklerini ancak doktorların gereken müdahaleleri yapıp yapmadığından emin olmadığını söyledi. "Bebeğimin durumu kritik olduğu için onu başka bir hastaneye götürmek istedim. Ancak doktorlar, yolda bebeğin hayatını kaybedebileceğini söyleyerek bizi korkuttular. Bu nedenle bebeğimi hastanede tutmak zorunda kaldık" diyen Imrak, beşinci gün hastaneden kendisine bebeğinin öldüğü haberinin verildiğini aktardı.

"Sağlıklı Bebeğimi Kaybettim, Peşini Bırakmayacağım"

Cemil Imrak, bebeğinin sağlıklı bir şekilde doğduğunu, doktorların sadece birkaç gün küvezde kalacağını ve sonrasında taburcu edileceğini söylediklerini ifade etti. Ancak yaşanan gelişmelerin ardından bebeğini kaybettiğini belirten Imrak, "Sapasağlam bebeğimi burada kaybettim. Canına kıydılar. Anne karnında da sağlıklıydı, doğduktan sonra da. Hakkımı sonuna kadar arayacağım, bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Editör: Habererk Com