ABD’de adliyede patlama meydana geldi ABD’de adliyede patlama meydana geldi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, protestocuların arasından geçerek BM binasına geldi ve konuşmasını gerçekleştirdi. Netanyahu'nun konuşmasının başlamasıyla birlikte, Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti. Boş salona hitap eden Netanyahu, Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı.

Netanyahu, konuşmasında İran'ı uyararak, "Eğer siz bize saldırırsanız, biz de size saldırırız. İran'da İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur." dedi. Ayrıca, Hamas'ın teslim olması ve silahlarını bırakması halinde savaşın sona erebileceğini belirtti. Netanyahu, Hizbullah'ı da küresel bir tehdit olarak nitelendirerek, İsrail'in vatandaşlarını güvenli bir şekilde geri gönderme hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın öncülüğünde Türk heyeti, Netanyahu'nun konuşması başlamadan önce salondan ayrıldı. Birçok delegasyonun da Türk heyetine eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü.

Kaynak: Haber merkezi