Ünlü Alman Arkeolog Dr. Jörg Wagner, Doğu Türkistan'ın Turfan kenti yakınlarındaki antik bir Türk şehrinde yaptığı arkeolojik kazılarda 500'e yakın mezar bulmuştu. Mezardan çıkarılan birçok eşyanın ise günümüzde Anadolu'da hala yaşatılan kültürle eşleştiği tespit edildi. Bunlardan birisi de Dünyanın en eski pantolonu olarak bilinen ve 3 bin 500 yıllık olduğu bildirilen pantolon.
Doğu Türkistan'daki antik Türk şehrinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda bulunan dünyanın en eski pantolonunda yer alan Türk tamgaları ile 1930 yılında dokunan bir Kırşehir kilimindeki tamgaların birebir aynı olması sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Paylaşımlarda, '' 2014 yılında Doğu Türkistan'daki kazılarla bir kurgandan çıkan 3500 yaşında bir pantolon ve 1930'lara tarihlenen Kırşehir'den bir kilim'' karşılaştırması yapılarak tamgaların birebir aynı olduğuna vurgu yapıldı. Aradan asırlar geçmesine rağmen Türk Kültürü'nün derin ve güçlü köklere sahip olduğunu gösteren bu örnek Kırşehir'in de Türk Kültürü'nün Anadolu'daki merkezi olduğunu adeta kanıtlar nitelikte.
Habererk Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci İsmail Türk, "3500 yıllık pantolonla Türklerin şalvarla uzaktan yakından ilgisi olmadığı anlaşıldı. Bilinen en eski pantolon olan 3500 yıllık pantolon ve üzerindeki Türk tamgaları ile Doğu Türkistan'da bulundu. Ünlü Alman Arkeolog Dr. Jörg Wagner'in 2014 yılının sonlarına doğru Doğu Türkistan'ın Turfan kenti yakınlarında antik bir Türk şehrinde yaptığı kazılarda çıkarılmıştır."