Politika

Burnunun dibindekinden haberi olmayan BBP'li Destici Millete İsrail ahkamı kesiyor!

Büyük Birlik Partisi kurucu üyesi Mustafa Semerci'nin sahibi olduğu firma, İsrail Ordusu'nun bir numaralı kablo tedarikçisi olduğu iddia edildi.

Abone Ol

İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve komşu ülkelere yönelik saldırıları, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede protesto ediliyor. Cumhur İttifakı, Gazze ve Filistin konusunda duyarlı söylemler kullansa da, karşılıklı ticaret konusu hükümetin zayıf noktası olarak görülüyor. Gazeteci Metin Cihan, Büyük Birlik Partisi kurucu üyesi Mustafa Semerci'nin sahibi olduğu firma, İsrail Ordusu'nun bir numaralı kablo tedarikçisi olduğunu iddia etti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz günlerde Gazze'deki olayları kınayan bir paylaşım yaptı.

Ancak Metin Cihan, bu paylaşımı tutarsız buldu ve Mustafa Semerci'nin İsrail ile ticaret ilişkilerini açıkladı.

TÜİK verilerine göre, geçen yıl Ağustos ayında Filistin'e kablo ihracatı yok denecek kadar az iken, bu yıl Ağustos ayında milyon dolarlık ihracat yapılmış. Bu artışın sebebi olarak, kağıt üzerinde Filistin'e gösterilen ihracatın aslında İsrail ordusuna yapıldığı iddia ediliyor.

BBP Genel Merkez yöneticisi ve Pamukkale Kablo sahibi Mustafa Semerci'nin, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte İsrail'e gönderilen kablolar önünde poz verdiği belirtiliyor. Ayrıca, İsrail devletinin Pamukkale Kablo adına düzenlediği izin belgesi ve gümrük kayıtları, alıcı şirketin İsrail Devleti elektrik kurumu olduğunu gösteriyor. TÜİK verileri, İsrail'e kablo ihracatının devam ettiğini ancak gümrük kayıtlarının Filistinmiş gibi tutulduğunu ortaya koyuyor.