Gündem

Cemal Enginyurt’tan Yenişafak'a sert cevap

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Yeni Şafak gazetesinin yapmış olduğu suçlamaya sert cevap vererek tepkisini gösterdi.

Loading...

Abone Ol

Yeni Şafak, Cemal Enginyurt'un "Tandoğan’dan Saray’a yürüyüş yapmalıyız" sözleri sonrası onu provokatörlükle suçladı. Bu suçlama karşısında Enginyurt öfkelendi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, geçtiğimiz günlerde Sözcü TV’de İpek Özbey’in programına katıldı. Burada yaptığı açıklamada, "1 milyon kişi ile Ankara Tandoğan’dan Saray’a yürüyüş yapmalıyız. Recep Tayyip Erdoğan bizi öldürecekse öldürsün. Biber gazı sıkacaksa sıksın. Vuracaksa vursun. Yeter artık bu zulüm demeliyiz. Recep Tayyip Erdoğan istediğini düşman, hain ilan ediyor ve istediğine ceza veriyor. Ceyhan belediye başkanına sahip çıkılmadı, 25 ay ceza aldı. Yanındakiler siyasetçi olmadığı için beraat etti. CHP Ceyhan belediye başkanına kimse sahip çıkmadı. Hep söylüyorum, tavır koyulmadı" dedi.

Yeni Şafak gazetesi ise, Enginyurt’un bu ifadelerini ayaklanma çağrısı olarak sundu. Haberde, "Sosyal medyadan sık sık yaptığı provokatif açıklamalarıyla bilinen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, skandal çıkışlarına devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında, bir milyon kişiyle Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yürünmesi gerektiğini savunan Enginyurt, 'Recep Tayyip Erdoğan bizi öldürecekse öldürsün!' diyerek ayaklanma imasında bulundu. Enginyurt'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef göstererek Türkiye'yi karıştırma hayaline stüdyodakiler sessiz kaldı" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak’ın haberi sonrası açıklamalarda bulunan Enginyurt, "Şimdi ben yürüyelim dedim diye, Yeni Şafak provokatif, art niyetli bir gazete olarak beni halkı tahrik etmekle suçladı. Yürüyelim diyorum, ama ne yapayım ki yürüyecek adam yok. Sen haklısın, bana provokatör demekte haklısın. Yürüyecek adam bulamıyorum etrafımda, bulsam yürüyeceğim. Tek başıma da yürürüm de, tek başıma sesimi duyamazsınız. Nerede STK’lar?" açıklamasında bulundu.