CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Bir heyet oluşturduk. Bölgeye gidiyoruz ve adalet yerini bulana kadar Narin'in ve Narin için gözyaşı akıtan herkesin yanındayız" dedi

CHP Genel Başkanı Özel'in başkanlığında parti yöneticileri ve milletvekillerinden oluşan heyet, Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen heyet, Yüce Önder Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı. Özel, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu. CHP heyeti daha sonra İsmet İnönü'nün mezarını ziyaret etti. Özel, ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Adalet yerini bulana kadar Narin'in yanındayız"

Özgür Özel, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ile ilgili şunları söyledi:

MHP'den yeni döneme hazırlık! Masada neler var? MHP'den yeni döneme hazırlık! Masada neler var?

Dikkatle takip ediyoruz. Bir heyet oluşturduk, Sayın Sezgin Tanrıkulu, Süleyman Bülbül, Atakan Ünver. Bu üç hukukçu arkadaşımız, Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Asu Kaya ile birlikte bu törenden sonra bölgeye hareket ediyorlar. Çok yakından takip edeceğiz hem otopsiyi hem adli süreci. Beline kadar suyun içinde 20 gündür Narin'imizi arayan güvenlik güçlerine ve sivil personele teşekkür ediyoruz. Evlatlarını arar gibi aradılar. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Tahkikatın bundan sonrası son derece dikkatli yürütülmelidir. Olmadık feodal ilişkilere yapılan atıfların hukukun önüne geçmesinin, dellileri karartmasının, suçluların adalet önünde bir ömür boyu hesap vermemesine asla izin verilmemelidir. Dün duyduğumuz bazı feodal ve hukuk devletine sığmayacak açıklamaları tehlikeli buluyoruz. Bölgeye gidiyoruz ve bundan sonra yakından takip edeceğiz ve adalet yerini bulana kadar Narin'in yanındayız. Hiçbir feodal ilişkinin teminatı değiliz.

Kaynak: Haber merkezi