CHP'nin ekonomi ekibi, Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirecekleri kritik toplantı için hazırlıklarını tamamladı. Yarın saat 10.00'da yapılacak olan bu görüşme, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe liderliğinde yürütülecek. Karatepe, Temmuz ayı itibarıyla asgari ücrete enflasyon oranında artış yapılması talebi başta olmak üzere emekli maaşları, vergi düzenlemesi ve TÜİK istatistikleri gibi konuların gündeme getirileceğini ifade etti.

AKP'li başkandan kulüp başkanına kıyak ihale AKP'li başkandan kulüp başkanına kıyak ihale

CHP delegasyonunda, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de bulunacak. Ekip, toplantı öncesi gündem maddelerini ayrıntılı bir şekilde inceleyerek Bakan Şimşek ile görüşecekleri konuları netleştirdi.

Vergi reformu paketi üzerine öneriler geliştiren CHP ekonomi takımı, bakanla acilen ele alınması gereken meseleleri paylaşacaklarını belirtti. Özellikle asgari ücret ve emekli aylıkları gibi konuların öne çıkacağı toplantıda, tarımsal desteklerin artırılması ve Varlık Fonu gibi konular da ele alınacak.

Kaynak: Haber merkezi