Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) 51. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadelede önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) 51. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadelede önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Erdoğan, "Biraz daha sabredeceğiz ve çok daha güzel sonuçlar göreceğiz" dedi.

MESS'in 1 milyon kişiye istihdam sağladığını ve burs programlarıyla nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, son 22 yılda Türkiye ekonomisinin büyümesinde metal sanayicilerinin rolünün büyük olduğunu ifade etti.

Erdoğan, ekonomi programının olumlu etkilerini görmeye başladıklarını, cari açığın azaldığını ve Merkez Bankası rezervlerinin rekor seviyeye ulaştığını belirtti. Ayrıca, enflasyonla mücadelede kayda değer mesafe alındığını ve mali disiplinden taviz verilmediğini söyledi. Sanayicilerle verimli yatırımlara imza atmak istediklerini ve aktif sanayi politikalarıyla reel sektörün sıçramasını sağlayacaklarını ekledi.