Dün Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, bugün Sivas'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde depremler yaşandı. Bu sarsıntılar, deprem riski taşıyan illeri yeniden gündeme getirdi.

Ulusal Staj Programı 2025 Başvuruları Açıldı Ulusal Staj Programı 2025 Başvuruları Açıldı

AFAD, Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nı güncelleyerek 18 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlamış ve harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmişti. Harita, Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından da onaylanmıştı.

Riskli bölgelere göre Türkiye deprem tehlike sıralamasındaki iller şöyle:

Deprem İçin Birinci Derece Riskli İller:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

Deprem İçin İkinci Derece Riskli İller:

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

Deprem İçin Üçüncü Derece Riskli İller:

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in bazı bölgeleri, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.