Sağlık

Evde Yapılan Serum Uygulamaları Ölümcül Olabilir!

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla uygulanan, evde vitamin adı altında damar yoluyla uygulanan serumların ciddi sağlık riskleri taşındığı konusunda uyarıyor.

Abone Ol

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Uzman Dr. Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabında şu önemli konulara değindi: “Eve Resmi, ATT, paramedik vs. çağırıp damardan kendinize vitamin adı altında bir şeyler yaptırmayın.

Anafilaksi gelişirse sadece beş dakikanız var. Evinize gelen sağlık çalışanları o sizi entübe edemezse, akciğerinizi havalandıramazsa asla yetişemez ve boğularak ölebilirsiniz.

Hekim olmadan sağlık çalışanlarının böyle bir tedavi uygulaması yasak ve çok ağır yaptırımları zaten var. Bir vitamin için canınızdan, sağlığınızdan olmayın. Son zamanlarda evlere gidilip damar yolundan vitamin, glutatyon, ozon vs. pek moda oldu. Basit bir vitamin deyip geçmeyin; öldürür.

Bir allerji, anafilaksi durumunda ambulans bile yetişemez,Kurtulma şansınız neredeyse yok!  Bu riske girmeye değer mi? Düşünün.” ifadelerine yer verdi.