Gündem

Hayatı çalınan genç isyan etti: Sığınmacılar bizden fazla alıyor

Bir sokak röportajında konuşan genç ekonomik sıkıntıları ve sığınmacılarla ilgili isyan etti. İşte detaylar...

Loading...

Abone Ol

Son yıllarda Türkiye'de gençler arasında yurt dışına göç etme isteği giderek artıyor. Özellikle ekonomik belirsizlikler ve işsizlik oranlarının yüksek olması, gençleri bu kararı almaya iten başlıca sebepler arasında yer aldı.

Türkiye'de genç işsizlik oranları oldukça yüksek. Gençler, uzun çalışma saatlerine rağmen düşük ücretler alıyor ve iş güvencesi konusunda sıkıntılar. Bu durum, gençlerin geleceğe dair umutlarını azaltıyor ve yurt dışına göç etme isteğini artırıyor. Gençlerin büyük bir kısmı, yurt dışında daha iyi iş olanakları ve yaşam koşulları bulabileceklerine inanıyor.

Bunlardan biride genç bir çocuk sokak röportajında konuştu. Türkiye'deki ekonomik koşullardan ve işsizlikten duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

İşte gencin konuşması:

“Bir an önce para biriktirip Türkiye’den gitmek istiyorum. Geçenlerde bir arkadaşım kaçak yollardan yurt dışına gitti, şu anda bir kampta kalıyor ve 60 Euro kazanıyor. O bile bizden fazla kazanıyor. Ben 12 saat çalışıyorum, ama mülteciler bizden daha fazla para alıyor.”