Sağlık

İşte hafızayı güçlendiren reçete! İbn-i Sina bin yıl önce yazdı

Abone Ol

İnsanların birçok hastalıktan muzdarip olduğu görülürken sağlık için her yolu deneyenler var. Bu hastalıklardan biride hafıza sorunudur. Hafızayı daha iyi güçlendirmek için birçok ilaçlar kullanılıyor. 

İbn-i Sina bu hastalıkların bin yıl önce şifasını buldu. 

İnsan sağlığına çok faydalı 3 besini bin yıl öncesinden açıkladı. Özellikle hafızanın güçlendirilmesince büyük etkisi olan besin yıllar geçmesine rağmen aynı faydasını koruyor ve günümüzde de uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o besinler

İBN-İ SİNA'DAN HAFIZA İÇİN BESİN ÖNERİSİ

İbn-i Sina, El-Kanun fi't-Tıb kitabında önerdiği 3 besin şöyle;

Zencefil, zerdeçal ve hardal.

Zencefil: Sindirim sisteminin kolaylaşmasına fayda sağlayan zencefil, hafızanın güçlendirilmesine de yararlı olur. Ayrıca bulanık görme problemlerine karşı faydalı olmasının yanı sıra mideye de yararlı olur.

Hardal: İbn-i Sina tarafından önerilen hardal, aç karna tüketildiğinde zekayı arttırıyor. Ayrıca hardalın suyu hem kulak hem de diş ağrıları için damla şeklinde kullanılabiliyor. Ek olarak balgamı önleyici özelliği de bulunuyor.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına karşı faydalı olduğu bilinen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara karşı şifalıdır. Ayrıca kusma gibi sağlık problemlerinin durdurulmasına yardımcı olur.