TEM'de Zincirleme Kaza: 2 Ölü, 5 Yaralı TEM'de Zincirleme Kaza: 2 Ölü, 5 Yaralı

Kayıp Narin’i arama çalışmaları 18. gününde devam ediyor. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran için ekipler, yeni bir ihbar üzerine Eğertutmaz Deresi’nde yoğunlaştı. Su altında arama yapan dalgıçlara iz takip köpekleri de eşlik etti.

Arama çalışmaları ikiye ayrılmış durumda; bir ekip Narin’in kaybolduğu günün öncesini, diğer ekip ise sonrasını araştırıyor. Bölgede yapılan ihbarlar anında değerlendiriliyor ve sosyal medya paylaşımları için de ekipler görev yapıyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mahalledeki mezarlıkta yer altı görüntüleme cihazıyla arama yapıldı. İlk gözaltına alınan kişi Narin’in ağabeyi oldu, ancak serbest bırakıldı. Narin’in amcası Salim Güran ise tutuklandı.

Arama çalışmaları aralıksız sürüyor ve şimdiye kadar olay günü bölgeden geçen 150 araç sorgulandı. Komandolar da arazide arama yaparak buldukları delilleri incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Aramalar, köye 2 kilometre mesafedeki sulama kanalında yoğunlaştırıldı.

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı; okuldan 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak evine doğru gittiği görüldü.

Kaynak: DHA