Ermenistan Azerbaycan’ın Nahçıvan’daki mevzilerine ateş açtı Ermenistan Azerbaycan’ın Nahçıvan’daki mevzilerine ateş açtı

Siyasi anlaşmazlıkların sürdüğü Irak'ın Kerkük kentindeki İl Meclisi, seçimden 7 ay sonra ilk kez toplandı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin 2 gün önce Kerkük İl Meclisinin toplanması için çağrı yapması üzerine ilk toplantı gerçekleştirildi.

Irak Türkmen Cephesi, Kerkük İl Meclisi Türkmen Grubu Üyesi Ahmet Remzi Köprülü, seçimlerin üzerinden yaklaşık 7 ay geçtikten sonra toplanılabildiğine işaret ederek, "Meclisin ilk oturumu bu kadar gecikmemeliydi." dedi.

Gelecek günlerde Kerkük İl Meclisinin normal toplantılarına devam edeceğini ve Kerkük'te tüm tarafları kapsayacak şekilde bir idarenin kurulacağını söyleyen Köprülü, yakın zamanda yeni Meclis Başkanı ve Vali seçiminin de yapılacağını belirtti.

Kerkük İl Meclisi biri kota olmak üzere 16 sandalyeye sahip. Irak'ta 18 Aralık 2023'te yapılan yerel seçimlerde Kerkük İl Meclisinde Türkmenler 2, Araplar 6, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 5, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 2 ve Hristiyanlar da kotayla 1 sandalye kazanmıştı.

Editör: Habererk Haber Merkezi