Ekonomi

Kredi kartında yeni gelişme: Savunma payı kesilecek

Meclis'e sunulan torba yasa teklifine göre, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartlarından kesinti yapılacağı açıklandı.

Abone Ol

Meclis'e sunulan torba yasa teklifine göre, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartlarından yıllık 750 lira kesinti yapılacağı bildirildi. Bankacılık kaynakları, bu teklifin ardından kart sahiplerinin limitlerini düşürmeye başladığını açıkladı. AKP'nin, gelirleri Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na (SSDF) aktarmak üzere hazırladığı yasa teklifi, büyük tepki çekti.

Reuters'a göre, müşteriler kredi kartı limitlerini düşürmeye başladı ve tasarının kabul edilmesi durumunda kredi kartı sayısının azalabileceği belirtiliyor. Yasa tasarısı, gayrimenkul ve araç satışları gibi işlemler sırasında da katkı payı alınmasını öngörüyor.

Sosyal medyada, kredi kartı limitine göre ücret alınmasının adil olmadığı eleştirileri yapıldı. İktisatçı Mahfi Eğilmez, kredi kartı limitinden vergi alınamayacağını belirtti. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 126 milyon kredi kartı bulunuyor ve vatandaşlar yüksek enflasyon nedeniyle kredi kartlarını daha fazla kullanmaya başladı.