Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), Lübnan'ın güneyindeki Şema beldesinde UNIFIL ile çalışan 3 kişinin uğradıkları saldırı sonucu yaralandığını duyurdu.

AA’da yer alan habere göre, UNIFIL Sözcü Yardımcısı Candice Ardell, yaptığı yazılı açıklamada, "UNIFIL ile çalışan 3 müteahhit Şema beldesinin batı kesiminde bulunan genel merkezimizden evlerine dönerken araçlarına ateş açılması sonucu yaralandı." ifadesini kullandı.

4 milyon dolar kazanan adam anında öldü 4 milyon dolar kazanan adam anında öldü

Saldırının kimin tarafından ve nasıl gerçekleştiğine ilişkin bilgi vermeyen Ardell, yaralıların durumunun ciddi olmadığını kaydetti.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail-Lübnan arasındaki "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınırda artan gerginliğe karşı uyarıda bulunmuştu.

İsrail ordusu ile Hizbullah, 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ın güneyi ile İsrail'in kuzeyinde karşılıklı saldırılarını sürdürüyor.

Bu çatışmalarda şu ana kadar 347 Hizbullah mensubu, 63 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirilmişti.

Editör: Habererk Haber Merkezi