Azerbaycan-Türkiye Arasında  Derinleşen Kardeşlik İlişkileri Azerbaycan-Türkiye Arasında Derinleşen Kardeşlik İlişkileri

Macaristan’da iki yılda bir düzenlenen Türklerce adı Turan Kurultayı olan kurultayda Ankara belediyesine ve Mansur Yavaş’ın yardımcılarına izin verilmedi.
Daha önce MHP’de olan Adana belediyesi kurultay alanına çadırlarını kurdular ve ekip tamamen protokolde yer almış ve belediye başkanı topluma hitap etmişti.
2022 yılında Bursa Belediyesi de kurultaya katıldı merkezde çadırlarını kurdular. Bütün ekip protokolde yerini aldı.

Whatsapp Image 2024 08 22 At 14.30.29
Aynı yıl Bilal Erdoğan da katıldı. Büyük bir tören ile kurultay alanına başkan Andraş Biro refakatinde getirildi ve şeref misafiri edildi. Bilal Erdoğan konuşurken kurultay alanında bulunan Türkler tarafından: “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözleriyle protesto edildi.

Whatsapp Image 2024 08 22 At 14.30.27
Maalesef 2024 yılında Ankara Büyük Şehir Belediyesi kurultaya katılma kararı aldı ve alana alınmadılar. Çadırları engellendi ve protokolde yerlerini almadılar. Mansur Yavaş’ın yardımcıları orada bulunanlara dağıtılmak üzere getirdikeleri 4 ton Beypazarı suyu, şerbetler ve yiyecekler ile stant kuramadılar. Getirdiklerini geri götürmek zorunda kaldılar.

Whatsapp Image 2024 08 22 At 14.30.28 (1)

Editör: Habererk Com