Politika

Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den adaylığıyla ilgili Dervişoğlu'ndan açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olup olmayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı göstermemesi durumunda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın partisinin adayı olup olmayacağına dair, "İYİ Parti'nin bu konuda herhangi bir angajmanı veya görüşmesi yoktur" dedi.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, siyaseti "partilerden ziyade kişiler üzerinden şekillenen bir sistem" olmaktan çıkarmak istediklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 2025'te erken seçim çağrısını hatırlatılması üzerine Dervişoğlu, "Erken seçim, vadeye çek keser gibi talep edilmez" dedi. Anayasa'ya göre seçimin zamanında yapılması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağını vurgulayan Dervişoğlu, Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda Erdoğan'ın yeniden aday olmasının mümkün olacağını ifade etti.

Dervişoğlu, Özel'in "Erdoğan'ı yenerek göndermek istiyoruz" şeklindeki açıklamasının, "Başka bir sebeple bu anayasanın arkasından dolanılabileceğini gösteren bir işaret" olduğunu da sözlerine ekledi.