Eğitim

MEB'den öğretmenlere ara tatil müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin okula gelmelerine neden olan ara tatil ile ilgili müjdeyi verdi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin okula gelmelerine neden olan ara tatil seminerlerinin bu yıl çevrim içi yapılacağını duyurdu. Böylece öğretmenler, tatil döneminde okula gitmek zorunda kalmayacaklar.

Bakan Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasındaki ara tatil seminerlerinin online olarak düzenleneceğini belirtti. Bu kararın alınmasında öğretmenlerin görüş ve önerilerinin etkili olduğunu vurgulayan Tekin, her ayın ilk haftasında düzenlenen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" ve okul ziyaretleri sırasında öğretmenlerden gelen yoğun talepler doğrultusunda bu adımın atıldığını ifade etti.

"Eğitim ailemize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Bakan Tekin, bu uygulamanın öğretmenler için büyük bir kolaylık sağlayacağını umduğunu belirtti. Öğretmenlerin yüz yüze yerine çevrim içi olarak katılacakları bu seminerler, eğitimciler için önemli bir kolaylık sunuyor. Hem zaman tasarrufu hem de iş yükü açısından olumlu değerlendirilen bu gelişme, öğretmenlerin uzaktan erişimle seminerlere katılmalarına imkan tanıyacak.