Ekonomi

Memur maaş hesaplama tablosu güncellenecek! Hepsi tek tek artacak

Ocak 2025'teki memur maaş zammı, aile yardımı, emekli doktor ek ödemesi gibi maaşların hesap tablosu güncelleneceği bildirildi.

Abone Ol

Ocak 2025'teki memur maaş zammı, aile yardımı, emekli doktor ek ödemesi, yaşlılık ve engelli aylıkları, evde bakım desteği, hastalara yapılan nakdi yardım ve çocuk yardımı gibi ödemeleri de artıracak.

İşte olası rakamlar:

Yeni maaşlar, 3 Ocak'ta TÜİK'in Aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla netleşecek. Altı aylık memur enflasyon farkı belirlenecek ve yeni maaşlar ile emekli zammı kesinleşecek. Memur maaş hesaplama tablosu tamamen güncellenecek ve tüm ödemeler zamlanacak.

Ocak 2025 Memur Maaş Zammı Hesaplama

Memur ve emekli memurlar için şu anda yüzde 4,95'lik bir zam oranı öngörülüyor. Memurlar, 2025'te enflasyona ek olarak toplu sözleşme zammı alacaklar.

En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira, memur maaşının alt sınırı ise 39 bin lira olarak belirlenmişti. 2025'in ilk altı ayında maaşlara yüzde 6, ikinci altı ayında ise yüzde 5 zam yapılacak. Bu oranlar, enflasyonun altında kalması durumunda geçerli olacak.

Son üç aylık enflasyon yüzde 8,92 olarak açıklanmıştı. Ocak 2025'te yaklaşık 4 milyon memura yüzde 6 zam ve 2024'ün ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 10'unu aşan kısım kadar fark verilecek. Milyonlarca çalışanın maaş artışı için yüzde 0,99'luk bir ek oran gerekecek.