Gündem

Muhalefetteki 3 Partinin Sürpriz Buluşması CHP’yi Silkeledi!

6’lı Masa bileşenlerinden Gelecek, DEVA, Demokrat Parti İl Başkanları özel bir yerde buluşarak kronik Bursa sorunlarını konuşmasının üzerinden birkaç gün sonra Büyükşehir Belediyesi ile 6 İlçe Belediyesi’ni alan CHP kurmayları bir araya geldi.

Abone Ol


6’lı Masa bileşenlerinden Gelecek, DEVA, Demokrat Parti İl Başkanları özel bir yerde buluşarak kronik Bursa sorunlarını konuşmasının üzerinden birkaç gün sonra Büyükşehir Belediyesi ile 6 İlçe Belediyesi’ni alan CHP kurmayları bir araya geldi. Gelecek Parti İl Başkanı Fuat Kadıoğlu‘nun yapmış olduğu davetle DEVA Parti İl Başkanı Tayfun Öztürk ile Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan partilerinin yapmış olduğu fizibilite çalışmalarıyla buluşmaya katılmış çekincelerini kurdukları komisyonla açıklamayı uygun bulmuşlardı.

Nilüfer, Mudanya, Gemlik’e; Büyükşehir, Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Harmancık ile Büyükşehir Belediye Başkanlarını davet eden CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş yapmış olduğu açıklamada; “Bursa’nın sorunları ve o sorunların nasıl çözüleceği toplantılarımızın ana gündemi. Bu toplantıda da trafik ve ulaşım sorununu konuştuk, yeni ne gibi projeler yapılabileceği üzerinde fikir alışverişi yaptık.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem ile Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan Milletvekillerinden de Orhan Sarıbal ile Hasan Öztürk toplantıya icap etti.

Yeşiltaş; “Her türlü engele rağmen hizmet üreteceğiz. 6 ay sonra Bursa halkı farkı görecek. İktidarın üzerimizdeki baskısına rağmen; artan geçim sıkıntısı ve derin yoksulluğa karşı halka destek olacağız. Kendi vergi borçlarını bile bizden istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Gelecek, DEVA, Demokrat Parti İl Başkanlıklarından ise bu açıklamaya sert bir yanıt geldi. Gelecek Parti İl Başkanı Fuat Kadıoğlu; “Mevkidaşım sayın Nihat Yeşiltaş’ın açıklamalarını üzüntü ile karşıladım. Çünkü; çarşı pazara çıktığınızda sorun yumağı olan Bursa’da 31 mart 2024 tarihinden bugüne kadar bir santim ilerlemenin olmadığını vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz sohbetlerden anlıyoruz. 6 aylık zaman bazen yeterli değildir ama yeni seçilen belediye başkanlarının da halktan kopuk olduğu izlenimini görüyoruz. Beklentimiz yeni seçilen belediye başkanlarının sorunları yerinde ve adresinde ivedilikle çözmeleridir. Bu konuda da bizler hassasiyet göstereceğiz.  Sorumlu muhalefet anlayışımızla hareket edeceğiz.” dedi.

DEVA Parti İl Başkanı Tayfun Öztürk; “CHP içinde yaşanan bir olay bizim bir araya gelmemiz sonrası gelişti. İlçe belediye başkanları ile Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Bozbey ile aralarının aşırı soğuk olduğuna dair fısıltı gazetesinden gelen bilgiler sokağa kadar düşmüş, bizlerde bu duruma üzülüyoruz! Bizim önceliğimiz vatandaşımızın hak ettiği hizmeti alması. Belediyeler fabrika gibi her kapısının önüne geleni belediye hizmetinde çalıştıramaz, bizde bunu belediyeden beklemeyiz, bu çok büyük vicdansızlık olur. Ama gördüğümüz noktada yapılabilecek birçok işlem varken; her nedense anlamsız bir şekilde tribüne oynanıyor! Biz bu oyunu bozacağız, karalıyız, vatandaşımızın hizmet noktasında çaresiz bırakılmamalı!” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Misyonu ve hedefleri olan bir partinin il başkanı olarak Bursa’nın geçen zaman dilimi içinde 1 santim bile ileriye yönelemediğini gördüm. Üzgünüz. İl Başkanları olarak bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık ve eksiklikleri raporladık. Bizler yaşadığımız şehrin yaşanabilir bir düzeye gelmesini istiyoruz. Bunun içinde ateşten gömleği üzerimize giydik. CHP il Başkanı sayın Nihat Yeşiltaş’ın “bir altı ay daha bekleyin” sözünü talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Hizmet geç kalmamalı. Vatandaşımız beklediği hizmeti alması için üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirerek yurttaşımıza nefes aldıracağız.” dedi.