Gündem

Oğlu PKK üyeleriyle göçmen kaçakçılığından tutuklanan MHP'li Adıgüzel istifa etti

Abone Ol

MHP İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Güven Adıgüzel, oğlu Tunahan Adıgüzel'in PKK ile ilişkilendirilerek göçmen kaçakçılığı yapmakla suçlanması ve tutuklanmasının ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Adıgüzel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Partim MHP'nin zarar görmemesi için üzülerek istifa ettiğimi kamuoyuna bildiririm. Saygılarımla..." ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklananlar arasında PKK üyeleri ve Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel de bulunuyor.

Saymaz'ın aktardığına göre, Güven Adıgüzel, "Büyük oğlum Cihanay, Türkiye'de kara para cezası aldıktan sonra Yunanistan'a kaçtı ve orada PKK'lılarla tanıştı. Bu kişiler, küçük oğlum Tunahan'ı kullanarak insan ticareti yaptılar. Bir paketin içinden uyuşturucu çıkınca jandarma tarafından yakalandılar. Büyük oğlum, PKK'lıların uyuşturucu için 50 bin Euro talep ettiğini ve tehditler aldığını söyledi. Ben de çocuğumu PKK'nın elinden kaçırdım. Örgüt, büyük oğlumu kullanarak bu işi yaptırdı" dedi.