Politika

Özgür Özel’den TUSAŞ’taki terör saldırısına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sınırımızı, ordumuzu, askerimizi koruyan bu insanları koruyamadıysak hepimizin öz eleştiri yapması lazım." dedi. TUSAŞ’ın Türkiye’nin gözbebeği bir kurum olduğunu belirten Özel, "Birileri bu stratejik hedefi seçerek olayların gelişimine engel olmak istiyorsa, buna teslim olmamak en iyi cevaptır. Terörü lanetliyoruz." şeklinde konuştu.

Özel, TUSAŞ tesislerini ziyaret ederek gazetecilere açıklamalarda bulundu. TUSAŞ’ın Türkiye’nin gözbebeği olduğunu ve CHP’nin bu kurumu desteklediğini vurgulayan Özel, "Geçen sene neredeyse 1 milyar dolar gelir kazandırdılar ve cari açığın kapatılmasına katkı sağladılar." dedi.

Özel, TUSAŞ’ın silahlı kuvvetler ve emniyet tarafından korunması gerektiğini belirterek, "Bu hedef boşuna seçilmedi. Türkiye’ye ‘kendi uçağınızı yapıyorsanız ayağınızı denk alın’ diyen bir dış kuvvet varsa, biz o dış kuvvete bizi yıldıramazsınız diyoruz. Terörü lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.