Dünya

Sivrisinek ısırdı, hayatını kaybetti

ABD'nin New Hampshire eyaletinde, nadir görülen ve sivrisinek ısırığı ile bulaşan bir virüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

Abone Ol

ABD'nin New Hampshire eyaletinde, nadir görülen ve sivrisinek ısırığı ile bulaşan Doğu At Ensefaliti (EEEV) virüsü nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileri, EEEV enfeksiyonu nedeniyle şiddetli merkezi sinir sistemi hastalığı geçiren ve hastaneye kaldırılan bir yetişkinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bu vaka, New Hampshire'da on yıldır bildirilen ilk EEEV vakası oldu. EEEV ayrıca Massachusetts ve Vermont eyaletlerinde de tespit edildi.

Yetkililer, EEEV'nin belirtileri arasında ateş, titreme, kas ve eklem ağrıları gibi grip benzeri semptomlar bulunduğunu belirtti. Virüs, beyin ve omurilik etrafındaki zarların iltihabına (ensefalit ve menenjit) neden olabilir.

EEEV'den ensefalit geliştiren kişilerin yaklaşık üçte biri enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybederken, diğer birçok kişi yaşam boyu fiziksel veya zihinsel etkilerle karşı karşıya kalıyor. EEEV için bir aşı veya antiviral tedavi bulunmamaktadır.