Gündem

Ticari ilişkilerin devam ettiği tartışılırken İsrail'in çöplerini de aldığımız ortaya çıktı

Türkiye'nin İsrail'le ticarete devam ettiği ve hatta İsrail'in çöpünü de aldığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Türkiye, yabancı ülkelerin çöplerini almaya devam ediyor. Bu durum tartışmalara konu olurken Descartes Datamyne'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine dayanarak hazırladığı rapor tartışma yarattı.

Rapora göre, 2024'ün Ocak, Şubat, Mart aylarında Türkiye toplamda 273 bin 988 ton çöpü, toplam 36 milyon 101 bin 854 dolara satın aldı. Bunun 1 milyon 304 bin 565 doları ise İsrail'den...

Hükümet yetkilileri geri dönüşüm yaptıklarını iddia ederken, yumuşak çöplerin yüzde 70'inin yakıldığı ortaya çıktı. Atıkların kalan yüzde 30'luk yumuşak plastik atığı daha düşük değerli ürünlere dönüştüren geri dönüşüm tesislerine gönderildi. Bu atıkların çoğu Adana'ya gönderildi.

İki yıl aradan sonra Descartes Datamyne’ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2024'ün Ocak, Şubat, Mart aylarında Türkiye, toplam 273 bin 988 ton çöpü, toplam 36 milyon 101 bin 854 dolara satın aldı.

Çöp ticareti yapılan ülkeler arasında Avrupa'nın yanı sıra ABD, İsrail, Fas, Lübnan, Irak, Libya, Yemen, Tanzanya ve Tunus da yer alıyor.