HABERERK/ÖZEL HABER

       Sitemizin yazarlarından Mustafa-Alparslan Güler kardeşlerin Amazon tarafından İngilizce yayınlanan dört kitabı, 26 ülkede aynı anda satışa sunuldu. Ülkü Ocaklarının Batı ülkelerinde yasaklanmaya ve terör örgütü olarak tanımlanmaya çalışıldığı bu günlerde özellikle Ülkücü Hareketin doğuşundan bugüne kadar geçirdiği süreci değerlendiren GRAY WOLF MOVEMENT adlı çalışma dikkat çekiyor. Eserde Ülkü Ocaklarının dünyanın en büyük ve en yaygın gençlik organizasyonu olduğu vurgulanıyor. Maddi imkanı olmayan milyonlarca gencin Ocaklar sayesinde lise ve üniversite eğitimi aldığı, uyuşturucu ve alkol gibi tehlikeli maddelerden uzak durduğu ortaya koyuluyor. Alparslan Türkeş’e ve Devlet Bahçeli’ye ithaf edilen kitabın bir başka gayesi; milliyetçilikleri yabancı düşmanlığı üzerine kurulduğundan ve ırkçı renkler taşıdığından Türk milliyetçiliğini anlamakta zorlanan Batılı aydınlara Türk milliyetçiliğini yani Ülkücülüğü anlatmak.

       TURKİC WORLD, Türk Dünyasını Arap, Slav, Latin, Alman ve Anglosakson dünyalarıyla karşılaştırmalı olarak ele alıyor. Çalışmanın sonunda Türk Dünyasının SWOT analizi yapılarak Türklerin bütünleşmesiyle ilgili öneriler yapılıyor.

       TURKEY-WORLD İN THE YEAR 2050 adlı çalışmada yazarlar 2050 yılının fotoğrafını çekmeye çalışmışlar. Jeopolitik, ekonomik ve demografik durumları ve içinde oldukları trendler değerlendirilerek, hangi ülkeler güçlenecek, hangileri zayıflayacak ve bölünecek ortaya koymaya çalışmışlar.

       TURKEY JOURNEY TO GREATNESS WİTH ERDOĞAN’ da 22 yıllık Ak Parti iktidarı dönemsel ve objektif olarak ele alınıyor.  Çalışma rakam ağırlıklı. Özellikle eksiklikler, yapılması gerekenler ve başka ülkelerin uygulamaları örnek gösterilerek ele alınmış.

Kırgızistan'da yerel meclisler feshedildi Kırgızistan'da yerel meclisler feshedildi

Editör: Habererk Haber Merkezi