BTP Genel Başkanı Baş: "Biz bugün yaşadığımız toprağı, Atatürk'e borçluyuz" BTP Genel Başkanı Baş: "Biz bugün yaşadığımız toprağı, Atatürk'e borçluyuz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesine katıldı ve sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Özel, “Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlenen törene katılıyoruz. "Filistin davası bütün Türkiye’nin davasıdır.” İfadelerini kullandı.

Zafer Partisi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu paylaşımı alıntılayarak Özel’in "Filistin davası bütün Türkiye’nin davasıdır.” sözlerini eleştirdi.

Ümit Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Yapmayın lütfen Özgür bey, Filistin davası Arapların bile davası değil iken neden bütün Türkiye’nin davası olsun. Kudüs meselesini savunalım. İsrail’in yaptığı Gazze’de yaşanan ve ABD/AB’nin ahlaki yeniden çöküşü olan soykırıma karşı çıkalım. Ancak bunları yapmak için Filistin meselesini milli dava ilan etmeye gerek yok. FKÖ ve HAMAS Kıbrıs, sözde soykırım, PKK’ya karşı mücadele, Azerbaycan-Ermenistan savaşı ve Doğu Türkistan konularında bize destek verirse, bu konuları milli davaları yaparlarsa biz de Filistin milli davamız deriz. Ancak daha önce değil. Allah soykırımcı İsrail ordusu tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi adlı yurttaşımıza rahmet eylesin. Allah Sina, Gazze, Filistin, Suriye, Irak ve Arabistan’da savaşan, şehit ve gazi olan, arkadan vurulan askerimize de rahmet eylesin.”

Editör: Habererk Haber Merkezi