Genel

Yoğurt ve sumak yerine bakın ne satmışlar! Bakanlık duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapanları ifşa etti. Sumakta yasaklı boya kullanımı ve yoğurt yerine nişasta satıldığı tespit edildi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapanları ifşa etti. Dana etinde tek tırnaklı hayvan eti, sumakta yasaklı boya kullanımı ve yoğurt yerine nişasta satıldığı tespit edildi. Bakanlık, sahtecilikle mücadele kapsamında gıda testlerini sürdürüyor ve sağlığı tehlikeye atan ürünleri ifşa etmeye devam ediyor.

Son testlerde, bitkisel yağ ve zeytinyağı yerine boya, sumakta gıdada kullanılmaması gereken boya, çiğ sütte yağ oranının düşürülmesi, köfte yerine soya, ballarda taklit ve tağşiş, sade yağda inek sütü ve yoğurt yerine nişasta kullanıldığı ortaya çıktı.

Bakanlık, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için denetimlerini sürdürüyor ve uygunsuz ürünleri ifşa ediyor. Son güncellemeyle birçok ürün listeye dahil edildi ve üreticileri açıklandı. Denetimler laboratuvar ortamında gerçekleştiriliyor ve ürünlerin içeriği titizlikle inceleniyor.

Sahtecilik had safhaya ulaşmış durumda. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi ürünlerde sıkça taklit ve tağşişe rastlanıyor. Fiyatından, tadından, renginden veya kokusundan şüphelenilen gıdalardan uzak durulması sağlık açısından önem taşıyor. Şüpheli ürünler ALO 174 hattına ihbar edilebilir.

Taklit veya tağşiş yapılan gıdalar