Gündem

AKP’den emekli maaşlarıyla ilgili açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının artırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Abone Ol

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının artırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çelik, "En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması yönünde çalışmalar var. Ancak bu çalışmaların hangi aşamada olduğu ve temmuz maaşlarına yetişip yetişmeyeceği konusunda henüz bir karar verilmedi" dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında bir görüşme olup olmayacağına dair, "Davetin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve nerede yapılacağı konusunda henüz bir netlik yok" ifadesini kullandı. Ayrıca, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak, "14-28 Mayıs ve 31 Mart tarihlerinin geçmesiyle birlikte seçim dönemi bizim açımızdan kapanmıştır" dedi.

Çelik, A Milli Futbol Takımı'nın performansını övdü ve Merih Demiral'a verilen cezanın kabul edilemez olduğunu, UEFA'nın bu kararının siyasi bir gölge taşıdığını belirtti. Avrupalı siyasetçilerin çifte standart uyguladığını ve aşırı sağcılık ile ırkçılığın Avrupa'daki seçim sonuçlarında görülebileceğini ifade etti. Sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemenin ise Meclis'e getirilmesinin yakın olduğunu ve bu hafta içinde Meclis'e sunulmaya çalışılacağını söyledi.