Antalya'nın ünlü turistik beldelerinden birinde bulunan bir otel, Türk vatandaşlarından ek ücret talep ettiği iddialarıyla gündeme geldi. Bir müşteri, otelin web sitesinden rezervasyon yaptıktan sonra farklı bir ücretle karşılaştı ve yaşanan durumu sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşımın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, söz konusu otel hakkında inceleme başlattı.

Otelin web sitesindeki İngilizce sayfada belirtilen fiyatlar ile Türk vatandaşlarına yapılan rezervasyonlardaki fiyatlar arasında ciddi bir fark olduğu ortaya çıktı. Müşteri, rezervasyon yaparken düşük fiyatı görerek işlemi tamamladı ancak rezervasyon onaylandığında 120 Euro'luk bir farkla karşılaştı. Bu farkın gerekçesi olarak "Milliyet farkından dolayı tahsil edilmiştir" ifadesinin fişe yazıldığı öğrenildi.

Ekran Görüntüsü 2024 05 02 121149

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımın ardından konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, otelin fiyatlandırma politikalarını inceleyerek, Türk misafirlere yönelik ayrımcı bir uygulama olup olmadığını belirlemek amacıyla detaylı bir inceleme başlattı.

Gültan Kışanak cezaevinden tahliye edildi Gültan Kışanak cezaevinden tahliye edildi

Editör: Habererk Com