Ekonomi

İnternet faturaları hakkında yeni gelişme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, internet faturalarının yüksek fiyatlandırılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, internet faturalarının yüksek fiyatlandırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, internet faturalarına son dönemde en az %300 zam gelmesi üzerine önemli değerlendirmeler yaptı.

Son zamanlarda Türkiye'de internet ve telefon faturalarına yapılan zamlar vatandaşları zor durumda bıraktı. Dört kişilik bir ailenin aylık ortalama fatura gideri 1000 lirayı buluyor. Faturaların bu kadar yüksek olmasının yanı sıra, kullanılan internet hızı da dünya sıralamasında oldukça düşük.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, yaptığı son açıklamada Türkiye'deki internet fiyatlarının sudan ucuz olduğunu belirtti. Önal, "Fiyatlar Avrupa'nın çok altında. Hatta Irak'ta bile çok daha pahalı tarifeler var. Bugün Türkiye'de dört kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir benzetme yaparsak, Türkiye'deki internet tarifelerinin 'sudan ucuz' olduğunu söylemek yanlış olmaz" dedi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, internet sağlayıcılarının serbest piyasa koşullarında faaliyet göstermesi nedeniyle müdahale edemediklerini açıkladı. Yani, internet faturalarının yüksek fiyatlandırılmasına müdahale edilmeyecek.