TRT'de yer alan habere göre, Türk Devletleri Teşkilatı, Turkic Silk Road adı ile Türk İpek Yolu Projesi için turizm içerikli bir internet sitesi oluşturdu.

Türk Devletleri Teşkilatı, Türk dünyasından yeni bir adım olan Türk İpek Yolu Projesi'nin internet sitesine ilişkin detaylarını TRT Haber'den Ayşe Şimşek ile paylaştı.

www.turkicsilkroad.com, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) tarafından, Üye Ülkelerin katkılarıyla kurulmuş olan bir internet sitesi.

Sitenin kuruluş amacı, Türk dünyasındaki tarihi İpek Yolu'nun turizm bağlamında modern bir versiyonunu ortaya çıkarmak, üye devletlerin turizm destinasyonlarını tanıtmak, bölgeye daha fazla turist çekmek ve Türk dünyasındaki turistik/tarihi/kültürel yerler hakkında farkındalık yaratmak olarak sıralanabilir.

İpek Yolu'nun tarihsel önemi ve Türk devletlerinin bu yol üzerindeki rolü anlatılarak, bölgesel kültürel mirasın farkındalığını artırmak hedefleniyor.

"İslamofobi ve Türkofobi ile Mücadele Beyannâmesi" imzalandı "İslamofobi ve Türkofobi ile Mücadele Beyannâmesi" imzalandı

Site, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasında iş birliğini artırmaya yönelik bilgi ve kaynaklar sunuyor.

Kısacası söz konusu internet sitesi, TDT üye ülkelerinin turizm alanındaki ortak tanıtıcı platformunu teşkil ediyor.

Editör: Habererk Haber Merkezi