Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı hakkında çarpıcı iddia: Orman arazisini kendi şirketine tahsis etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Turizm Bakanlığı’na ait bir orman arazisini kendi şirketine tahsis ettiği iddia edildi.

Abone Ol

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Turizm Bakanlığı’na ait bir orman arazisini otel yapmak için kendi şirketine tahsis ettiğini iddia etti. Çömez, Bodrum'daki bu koy için imar raporu olmamasına rağmen ÇED raporu çıkarıldığını ve altyapı çalışmaları için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin borçlandırıldığını öne sürdü.

Bodrum Adalıyalı Koyu, Muğla'da 95 bin metrekarelik bir orman arazisi. İddiaya göre, Bakan Ersoy bu orman arazisini otel yapmak için kendi şirketine tahsis etti.

Çömez, Kültür ve Turizm Bakanı'nın cevaplandırması için soru önergesi verdi ve SÖZCÜ TV'ye şu açıklamalarda bulundu:

  • İmar raporu olmayan bir yere ÇED raporu verilemeyeceği halde, buraya ÇED raporu hazırlandı. Bakanlık, yapılacak işin çevreye zarar vermeyeceğini iddia ediyor, ancak aslında otel yapılacak yerin orman değil, makilik olduğunu söylüyorlar.
  • Çömez, "Size kanıtlamak için geldim. Burası devasa çam ormanlarının olduğu inanılmaz güzellikte bir alan. Buraya yapılacak yol için en az 50 bin ağaç kesilecek," dedi.
  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma yapılarak, 28 yıl borçlandırıldı ve kanalizasyon çalışmaları için anlaşma sağlandı. Çömez, "Bakan beyin otellerinin kanalizasyonu da halkın cebinden çıkan paralarla yapılacak," dedi.

Koyun hemen ilerisinde erken Bizans dönemine ait kalıntılar bulunduğunu belirten Çömez, hızlı bir şekilde kazı çalışmalarına başlandığını ve buranın altının kalıntılarla dolu olduğunu söyledi. Bakan Ersoy, kendi bakanlığından 55 milyon lira harcayarak burada kazı çalışmalarına başladı.